Bouw85 prefab houtconstructies

Duurzaam

Zonnepanelendak

Duurzaam duurt het langst

Duurzame bouwmaterialen

Bouw 85 heeft een zonnepanelen dak van een grote oppervlakte.

Energieneutrale productieDe werkplaats van Bouw 85 heeft een zonnepanelendak met 274 zonnepanelen.


Deze leveren gemiddeld 25.000 kW opleveren per jaar. Daarnaast beschikt Bouw 85 over een aardwarmtepomp die volledig voorziet in de warmtebehoefte van het gehele bedrijf.

De waterdichte, maar ademende folie die gebruikt wordt op de daken van Bouw '85 is van zeer duurzaam, geïmpregneerd papier en zo zijn er legio voorbeelden te noemen. Bouw ’85 is in staat om complete, zo goed als energieneutrale huizen te bouwen. Door de optimale afstemming van isolatie en ventilatie wordt een ideaal klimaat gecreëerd wat nog minimale energie behoeft om op kamertemperatuur te blijven.

FSC® CertificaatFSC staat voor Forest Stewardship Council, een onafhankelijk, internationaal keurmerk voor hout dat gegarandeerd afkomstig is uit goed beheerd bos.


Een goed beheerd bos voldoet aan de hoogste eisen op sociaal, milieuvriendelijk en economisch gebied. In bossen waar die regels van goed beheer worden toegepast, wordt zorgvuldig gekapt, met respect voor mensen, planten en dieren. De regels gelden voor zowel tropisch als niet-tropisch hout. Per regio zijn de eisen afgestemd op de lokale omstandigheden. De FSC® is een internationale, niet-commerciële organisatie. Deze organisatie bestaat o.a. uit natuur- en milieuorganisaties en bedrijven uit de vooruitstrevende bosbouw en houthandel die samenwerken om het bosbeheer wereldwijd te verbeteren.

FSC-certificering is ook een instrument tegen ontbossing. Een FSC-bos mag namelijk niet worden omgezet in een soja- of palmolieplantage, of eindigen als veeteelt- of mijnbouwgebied. Als we kiezen voor FSC-producten kunnen de bossen goed worden beheerd en blijven het gezonde bossen.

Het resultaat?
Op dit moment is meer dan 200 miljoen hectare bos wereldwijd FSC-gecertificeerd.
Dit is vergelijkbaar met vijftig keer de oppervlakte van Nederland!

Bouw 85 B.V. heeft in november 2021 opnieuw een FSC®-certificering gehaald en kan dus al zijn producten leveren met volledig gecertificeerd FSC®-hout.

Meer weten?

Geopend van maandag t/m vrijdag van 07:00 uur tot 16:00 uur.

Volg BouW'85