Actueel

Blijft op de hoogte

Zondag 03 juni

Bedrijf in beeld Bouw ‘85 - juni 2018

BouW ‘85 in Hem;

De stap naar de toekomst is gezet

BouW ’85 in Hem bouwt Prefab houtconstructies, voor alle denkbare toepassingen. Van (gelamineerde) houten (dak) constructies tot complete woningen, van gevelelementen tot gootrekken en van nieuwbouw tot renovatie, in welke vorm dan ook. En als de opdrachten spannend worden, dan begint het timmerbloed hier pas echt te stromen. Zeker na de zomer, wanneer er een gloednieuwe computergestuurde SC3-zaagrobot wordt geïnstalleerd. De stap naar de toekomst is hiermee gezet. En voor deze hightech-machine worden nu mensen gezocht die creatief, industrieel en design-technisch kunnen handelen en denken.

BouW ’85 is een echt familiebedrijf. 33 jaar geleden begonnen als aannemingsbedrijf en na een aantal jaar werd er verder gegaan als timmerbedrijf, in een kleine werkplaats in Enkhuizen. Inmiddels is BouW ’85 uitgegroeid tot een topclub in de Eredivisie m.b.t. het produceren van Prefab houtconstructies. 10 jaar geleden werd overstap gemaakt naar de huidige locatie aan de Groeneweg in Hem. Hier heeft men nu de beschikking over een werkplaats van ruim 3000m2.

De verschillende Prefab-elementen worden volledig automatisch en fabrieksmatig geproduceerd en zijn door het eigen team tot in de kleinste details geperfectioneerd. Het volledig doorontwikkelde productieproces garandeert het beste product en de snelst mogelijke lever- en bouwtijd. Daarnaast kan BouW ’85 ook de plaatsing en montage van de Prefab onderdelen verzorgen. Met KOMO/SKH garantie voor objectieve garanties en 10 jaar garantie op de eigen producten. En niet onbelangrijk; BouW ’85 gebruikt uitsluitend FSC-goedgekeurd hout in haar constructies.

Na de zomer wordt bij BouW ’85 een nieuwe Hundegger SC3 robot zaagmachine geïnstalleerd. Deze machine biedt ongekende mogelijkheden waar het gaat om ontwerpvrijheid en het zoeken naar nieuwe variaties voor verbindingen en design. ‘Een geweldige stap voorwaarts’, legt directeur Joey Besseling uit. ‘We hebben gekozen voor de meest uitgebreide zaagmachine. Deze machine stelt ons in staat om nieuwe productieprocessen te initiëren, waarbij ook de kwaliteit van onze producten verder toeneemt. De nieuwe zaagrobot is door gebruik te maken van een hoogwaardige technologie namelijk uiterst nauwkeurig en efficiënt. Restafval is er nauwelijks meer.’

Niet alleen financieel technisch en vanuit kwalitatief oogpunt bekeken, is er veel voordeel uit de nieuwe zaagrobot te halen. Ook de productiecapaciteit wordt door deze diepte investering verder verhoogd. Kijkend naar de toekomst en haar uitdagingen, wordt de nieuwe zaagrobot de spil van het bedrijf. Geen wonder dat ook grote projecten, zoals de nieuw te bouwen appartementen “De Toren” in Hoorn, bij BouW ’85 aanklopte om de (500) Prefab wand/gevel-elementen en dakranden te ontwikkelen en produceren.

Om alles in goede banen te kunnen leiden worden er op korte termijn mensen gezocht die in bovenstaande een uitdaging lezen.
Zie onze pagina "Vacatures" https://bouw85.nl/vacatures

Neem contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.


Ga naar de contactpagina